Velkommen til Hotel Skibelund Krat

Foto: VisitVejen

Du kommer til at overnatte midt i selve Skibelund Krat - et historisk mødested for danskheden, den gang da grænsen til Tyskland gik til Kongeåen. Vi håber, du finder tid til at mærke den fantastiske natur og udsigt. Her er en kort introduktion til området: 

Fang historien

Brug 7 minutter på at få historien om, hvorfor Skibelund Krat var vigtigt mødested. 

Nyd naturen lige uden for døren

Stierne i Skibelund Krat

©Vejen KommuneFoto:Vejen Kommune

Egetræsruten

Lige vest for hotellet- i svinget inden det går ned ad bakken, starter en ca. 1,5 km lang afmærket rute, som går mod vest. Her går du på kanten af Kongeådalen - og ruten er ret kuperet og med ujævnt underlag. Det er en frem-og- tilbage rute, hvor den yderste ende er en kort rundtur. De fleste af træerne er egetræer. Det er derfor ruten i folkemunde lokalt hedder Egetræsruten. 

Bakketræning

Rundt i Skibelund Krat er der et stisystem, primært med blødt skovbundsunderlag. I sagens natur i noget kuperet terræn. Stierne går på kanten af Kongeådalen. Der er derfor god lejlighed til lidt gående eller løbende bakketræning. Når du finder Modersmålet, så tager du bare et par ture og og ned ad trappen - med lange gode skridt. Bakken med Genforeningsstenen på toppen kan også tage luften ud af lungerne. 

Morgenstilhed

Er du til udendørs morgenstilhed, meditation, solopgang, udsigt og blid morgengymnastik? Et godt sted vil være højen med Genforeningsstenen - længst ude mod øst. Følg stien i nordkanten af skoven. 

Hærvejen

Hærvejsruten går lige forbi hotellets hoveddør. Du kan derfor tage dig en lille snas af denne historiske rute enten nord på i retning af Askov eller sydover mod Kongeåen og Københoved. 

Brochurer

I hotellets reception finder du trykt materiale om Skibelund Krat. 

Løberuter fra Hotel Skibelund Krat

Løberuter finder du forslag til i VisitVejen appen. Skriv "løberute" i søgefeltet. Tre løberuter, der går rundt i hotellets historiske omgivelser. Der er 5, 7 og 10 km rute. GPSen i din mobil viser, hvor du er i forhold til ruten, som ikke er afmærket med skilte. Ruterne er lavet så de er nemme at bruge uden lokalkendskab. Appen finder du her

Er du til vinterbadning så er der en bademulighed i Kongeåen tæt på Hotel Skibelund Krat. 

Afstande

Askov, indkøb m.m: 3,6 km

Vejen midtby: 4,5 km

Banegården: 4,7 km

Frihedsbroen, Kongeåen: 1.8 km