Gå til indhold
Dansk Natur Design i Foldingbro - rensdyr i naturmaterialer

Julegaveideer

Foto: VisitVejen Turistinformation

Her er række forslag, som garanteret ikke står på ønskesedlen, og derfor bliver en ægte overraskelse for din modtager. Ting og gavekort kan findes rundt om ved turismevirksomhederne i Vejen-området. Her er nostalgi blandet med design og godt håndværk. Her er natur - ude og inde. 

Gavekort til en god middag
Er din modtager glad for en restaurantoplevelse eller to? Så giv et gavekort til en middag. Et oplagt sted kunne være en af områdets restauranter, som rigtig gerne vil have gæster. Du finder her oversigten over restauranter, hvor du kan købe et gavekort til en middag her og områdets gourmetrestauranter her. Skal det være til en helt særlig oplevelse med mad - og noget andet, så har Herregårdskælderen i løbet af året både Lammefestival, Krondyraften, Smag på Kongeåen og 2-3 kunstneraftner, hvor en kunstner både udstiller i restauranten og sætter sit præg på menuen. Med et gavekort er du sikker på en plads til disse eftertragtede arrangementer. Eller det kunne være aften på Hovborg Kro med 3-retters middag, ølsmagning fra Hyldals Bryghus og underholdning med Carsten Knudsen, kendt fra De Nattergale. 

Er din modtager mere til brunch, kaffe og kage, så tjek cafélisten her. 

Juletræ fra JH Ståldesign

Foto:JH ståldesign

Til legebørn og videbegærlige voksne
Museumsbutikken på herregården Sønderskov har unikke souvenirs og spændende gaveidéer. På hylderne finder du blandt andet historisk legetøj, brugsgenstande, lertøj og bøger. På Sønderskov finder du også originale museumssmykker - nogle med lokal forankring. Kommer du til Jul på Sønderskov kan der også købes spændende gaver hos de deltagende udstillere. Du kan også købe Museet Sønderskovs snapse og søde sager.

Håndlavede ideer
I museumsboden på Hygum Hjemstavsgård finder du solide hjemmestrikkede sokker til den kuldskære, hjemmestrikkede klarklude til den miljøbevidste og nogle rigtig fine træfugle til modtageren, der sætter pris på godt, lokalt håndværk. Hjemstavnsgården har vinterlukket, men kan kontaktes for nærmere aftale. 

Juleting til julegaver
Hos Brødrene Lillelund, der har Julemuseet ved Brørup, kan du også finde mange juleting til gaver, dekoration og hygge. Det er også her du kan købe mandelgaven, som du ikke selv ved, hvad er. Julebrødrene har nemlig en hel kurv fyldt med indpakkede gaver. De kan også bruges som surprisegaver - hvor giveren også bliver overrasket. Du skal selv hente tingene hos Julemuseet, og så kan du jo samtidig sikre din egen julestemning. 

Jern, sten, stål og keramik
Hos JH Ståldesign i Brændstrup syd for Rødding finder du et righoldigt udvalg af julepynt og juleinspiration i metal. Både i små og store størrelser. 

I Foldingbro kan du finde unika brugskunst af naturmaterialer og metal hos Dansk Natur Design. Her er gaver i alle prisklasser - og figurerne har et helt særligt "glimt i øjet", som kan skabe godt humør langt ind i det nye år. 

Bæredygtige gave
Er du mere til at finde gaver i genbrug, så tjek vores liste over genbrugsbutikker, som er drevet af velgørenhedsorganisationer. Er du eller den, som du giver gaver til, til bæredygtighed og genbrug af designting, så kan Design Classique i Jels være værd at tjekke ud med et stort udvalg i brugte desginergaver - det kunne være i glas, porcelæn og sågar smykker. Det  er der, du også finder keramikæbler fra Jels-keramikeren Lene Kjersting - i flere størrelser og i rød julefarve. Lokalt produceret og solgt - og lavt CO2-forbrug. Når du så alligevel er i Jels, så kan du kigge den aktuelle maleriudstilling hos DesignClassique eller gå en tur langs Planetstien. 

Skal du ha' fat den helt store overraskelse, så giv en gave, der gør modtager til medejer af et historisk monument. Vi ved, at det skaber en vis surprise-eftekt. Det er Foreningen Skibelund Krat, som man kan købe lodejerbrev til. Tjek her. 

Andre forslag - bøger og sådan noget.... 
Sådan i ting-og-sager-afdelingen kan vi fra Turistinformationens side byde ind med bøger, som vi har til salg. Alle disse bøger tager udgangspunkt i Vejen-området. Der er bogen "Naturkøkkenet". Det er en kogebog til gastronomisk bålmad. Preben Madsen fra Herregårdskælderen har lavet bogen "Saltning og Røgning" - også en oplagt gaveidé. I coffeetablebook-genren har vi "Naturen til bords" med råvarer og madoplevelser i hele Sydvestjylland. I den mere historiske afdeling har vi få eksemplarer af bogen "Fæstedskatten" om Danmarks største guldskat fra vikingetiden. Bøgerne kan købes ved at kontakte turistinformationen i Rødding, så aftaler vi nærmere om levering. 

Foto:VisitVejen

Aktive oplevelser
Er din modtager til aktive og sammen-oplevelser, så kunne du overveje disse her: 

En gang vand-wellness i Vejen Idrætscenter - det er både varmt vand og koldt vand - indendørs og udendørs og hele året. Kan du mærke kombinationen af iskold, lang og mørk januar og en varm sauna....... det kan din modtager helt sikker også. 

Kan du vente til forår, sol og sommer, så giv en du holder af et gavekort til en kanotur på Kongeåen. Det er en perfekt måde at opleve fællesskab samtidig med, at I kommer helt tæt på naturen. Kombinér evt. din kanotur med et besøg på den store skønne 18 hullers fodboldgolfbane samt mulighed for overnatning i shelter hos Vejen Fodboldgolf og Kanocenter mellem Vejen og Skodborg. 

En anden måde at få fælles oplevelser på kunne være et årskort til f.eks. Glad Zoo i Lintrup. Det kan købes allerede nu. Måske i kombination med en overnatning INDE i Glad Zoo sammen med dyrene. Du kunne også overveje at lave gavekortet til en dag i skolernes sommerferie, hvor der er rovfugleshow. 

Sammen kan I glæde jer til at komme til Jels Vikingespil - der kan allerede fra 1. december købes billetter til 2022-forestillingen Danemordet. Du kan købe billetterne her. Eller Parkrock i Skodborg til august

I indendørs-sammen-om-noget-sjovt-kategorien finder du hos Søgården i Brørup et gavekort til bowling og mad. Du kan f. eks. vælge gavekort på 1 times bowling til  200,- kr., 1 times bowling inkl. skoleje for 4 personer 260,- kr. og kombinere med 2-retters menu for 2 kr. 450,- kr. Kontakt Søgården for gavekort. 

Skal du finde på noget til børn, så giv dem et gavekort på en oplevelse sammen med dig, hvor I sammen løser et eller flere af opgavearkene omkring Vejen Kunstmuseum. Det giver helt sikkert indblik nogle af de sjove og unikke historier, der er omkring Vejen Kunstmuseum. Det er en af de gratis oplevelser. 

Og en mere, hvor du selv skal lave gavekort: en tur til en af eller alle 3 minigolfbaner - kig dem her. Der kunne også kreeres en lille familiedyst ved at besøge alle banerne. Det samme kan du lave med fodboldgolf, hvor du kombinerer tur på en almindelig fodboldgolfbane OG den unikke skovfodboldgolf nord for Holsted.

Julevin Hovborg Kro

Foto:Hovborg Kro

Klir klir
Til den vinglade modtager har Hovborg Kro samlet 6 julevine i en kasse og lavet et godt tilbud på 725 kr. Kassen indeholder: 

1 fl. Prosecco (Bobler)
1 fl. Recioto  Rigtig god til ris a la mande
1 fl. Pariondo ”Ripasso”
2 fl. Campo del Maestro
1 fl. Amarone classico fra Brunello

Alle vine er fra kroens italienske vinleverandør. Kassen skal hentes på Hovborg Kro - og her kan du så tage dig en gåtur i det unikke Baldersbæk  og få lidt frisk luft og naturro - og en kop varm kaffe på kroen bagefter. Så fik du også selv en tur og oplevelse ud af det. Baldersbæk er en af de unikke kulturoplevelser du kan opleve nordvest for Hovborg - en af københaverplantagerne. 

 

Hovborg Kro med julelys

Foto:Hovborg Kro

Sådan i afdelingen for oplevelser, så kan du overveje biografbilletter i Rødding Bio. Er du mere til teater, så tjek Troldesalens teaterforestillinger. Du kan købe billetter til enkeltforestillinger eller flere. Du kan finde en oversigt over en række kulturevents i Vejen-området her til inspiration. 

Du kan også tjekke arrangementer på Askov Højskole - her er tit spændende kunstnere på programmet. Det kunne også være højskolens eget arrangement Syng i den Blå.

Syltede nissenumser

Foto:VisitVejen

Juleoplevelser i Vejen-området - juleevents 2021

Her finder du en stribe særlige juleevents i Vejen-området: 

Liste
Kort
Ind under jul - Hygum Hjemstavnsgård
Foto: Visit Vejen Turistinformation

Ind under jul - Hygum Hjemstavnsgård

På Hygum Hjemstavnsgård sættes alle sejl til for at forberede julens komme. Det er her du kan genopleve barndommens dufte, smage og traditioner, og komme i julestemning.

I det historiske køkken kan d...

Læs mere
Julestue på Wellings
Foto: Visit Vejen Turistinformation

Julestue på Wellings

De gamle dages julehygge får lov til at brede sig i lokalerne i to weekender op til jul. Museumsrummene emmer af den gode, gammeldags julehygge, og der er mulighed for at lave sit eget julepynt, juled...

Læs mere
Jul på Sønderskov
Foto: Visit Vejen Turistinformation

Jul på Sønderskov

Til Jul på Sønderskov er hele den gamle herregårds hovedbygning pyntet op til jul. I stuerne er udstillere klar til at vise deres produkter. Her er smagsprøver, gamle håndværk vises frem, og i ridders...

Læs mere
Julemarked i Vejen
Foto: Visit Vejen Turistinformation

Julemarked i Vejen

Til julemarked i Vejen vil hele midten af Vejen by vil være fyldt med forskellige boder, der sælger julegodter, hjemmelavede nisser og andet godtfolk. Her vil dufte og smage af jul, her vil være hygge...

Læs mere
Herregårdskælderen: Glædelig jul buffet
Foto: Herregårdskælderen

Herregårdskælderen: Glædelig jul buffet

Traditionen tro byder restauranten i Herregårdskælderen også i år på julebuffet på årets sidste åbningsdag. Julebuffen byder på både typiske danske juleretter og specialiteter fra Herregårdskælderen. ...

Læs mere
Julekoncert i Troldesalen: Vejen Garden
Foto: Visit Vejen Turistinformation

Julekoncert i Troldesalen: Vejen Garden

Traditionen tro holder Vejen Garden julekoncert i Troldesalen. Vejen Gardens harmoniorkester og Kaya Brüel spiller og synger julen ind. Unummerede pladser. 

Læs mere
Besøg Lillelunds Julemuseum, Brørup
Foto: Lillelund Julemuseum

Besøg Lillelunds Julemuseum, Brørup

Lillelunds Julemuseum er et paradis for juleelskere. Museet rummer over 2.500 juleting, de ældste fra omkring 1870'erne hvor det for alvor blev populært at holde jul. På julemuseet kan du få genopfris...

Læs mere

Del dine øjeblikke: