Gå til indhold
Dansk Natur Design i Foldingbro - rensdyr i naturmaterialer

Julegaveideer

Foto: VisitVejen Turistinformation

Her er række forslag til julegaver, som ikke står på ønskesedlen, og derfor bliver en ægte overraskelse for din modtager. Ting og gavekort kan findes rundt om ved turismevirksomheder og butikker i Vejen-området. Her er nostalgi blandet med design og godt håndværk. 

Gavekort til en god middag
Er din modtager glad for en restaurantoplevelse eller to? Så giv et gavekort til en middag. Et oplagt sted kunne være en af områdets restauranter, som alle byder på spændende menuer og veltillavet mad. Skal det være til en helt særlig oplevelse med mad - og noget andet - så har Herregårdskælderen i løbet af året både Lammefestival, Krondyraften, Smag på Kongeåen og 2-3 kunstneraftner, hvor en kunstner både udstiller i restauranten og sætter sit præg på menuen. Med et gavekort er du sikker på en plads til disse eftertragtede arrangementer. Eller det kunne være aften på Hovborg Kro med deres egenimporterede Amarone-rødvin som tema. Eller det kunne være nogle af de særlige arrangementer ved Alfa Bryghus og Brasseie i Vejen. Eller "Hva kan du få for en plovmand" på Hotel Skibelund Krat. 

Er din modtager mere til brunch, kaffe og kage, så tjek cafélisten her. 

Hvis nu din modtager er ølelsker, så kunne du udfordre med en håndfuld Kartoffeløl - håndbrygget i Bække af Hyldals Bryghus og står klar på hylden i Brugsen i Hovborg. Mere lokalt og autentisk får du det nok ikke. 

Juletræ fra JH Ståldesign

Foto:JH ståldesign

Aktive oplevelser
Er din modtager til aktive og være-sammen-oplevelser, så kunne du overveje disse muligheder: 

En gang vand-wellness i Vejen Idrætscenter - det er både varmt vand og koldt vand - indendørs og udendørs og hele året. Du kunne supplere gaven med et tilbud om en vinterbadetur - se muligheder og steder til vinterbadning på denne her side. 

Vejen Kunstmuseum er genåbnet i år i udvidet udgave. Det er en god anledning til at besøge museet og se de mange nye kunstværker, som er sat frem i udstillingen. For de yngste er Pippi Langstrømpes legeland et sikkert hit. .Du kan kombinere et kunstmuseumsbesøg med en af caféerne i Vejen midtby få meter fra kunstmuseet. 

Kan du vente til forår, sol og sommer, så giv en du holder af et gavekort til en kanotur på Kongeåen. Det er en perfekt måde at opleve fællesskab samtidig med, at I kommer helt tæt på naturen. Kombinér evt. din kanotur med et besøg på den store skønne 18 hullers fodboldgolfbane samt mulighed for overnatning i shelter hos Vejen Fodboldgolf og Kanocenter mellem Vejen og Skodborg. 

En anden måde at få fælles oplevelser på kunne være et årskort til f.eks. Glad Zoo i Lintrup. Det kan købes allerede nu. Måske i kombination med en overnatning INDE i Glad Zoo sammen med dyrene. Du kunne også overveje at lave gavekortet til en dag i skolernes sommerferie, hvor der er rovfugleshow. 

Sammen kan I glæde jer til at komme til Jels Vikingespil - der kan allerede fra 1. december købes billetter til 2023-forestillingen Den sidste Viking. Eller Parkrock i Skodborg til august

I indendørs-sammen-om-noget-sjovt-kategorien finder du hos Søgården i Brørup et gavekort til bowling og mad. Kontakt Søgården for gavekort.  Også i RøddingCentret er der bowlingbaner og mad-mulighed (eller en kombination med en tur i biografen - det kan jo være det regner i januar....)

Skal du finde på noget til børn, så giv dem et gavekort på en oplevelse sammen med dig, hvor I sammen løser et eller flere af opgavearkene omkring Vejen Kunstmuseum. Det giver helt sikkert indblik nogle af de sjove og unikke historier, der er omkring Vejen Kunstmuseum. Det er en af de gratis oplevelser. Og samvær. 

Og en mere, hvor du selv skal lave gavekort: en tur til en af eller alle 3 minigolfbaner - kig dem her. Der kunne også kreeres en lille familiedyst ved at besøge alle banerne. 

Med et årskort eller sæsonkort sikrer du mange fælles oplevelser. Kig oversigten over mulighed for årskort her

Alt til den søde juletand fra KageRiget i Holsted

Foto:Kageriget

Har din gavemodtager en sød tand - eller har du selv - så skal du en tur forbi KageRiget i Holsted. Her er der fra starten af november juletravlt og der bliver lavet honninghjerter så det hjerter sig - du kan selv få lov til at bestemme teksten. Der bliver lavet metervis af konfektstænger, som lægges i fin æske til dig - der bliver lavet juledesserter med risalamande og andre kreative konditorpåfund. KageRiget laver også gavekort, hvis du gerne vil gemme nyde-fornøjelsen på et senere tidspunkt. I december kan du købe to poser med julesmåkager til en 60-er. (60 kr.) Du finder KageRigets hjemmeside her - og det er en god ide at bestille på forhånd og hente i butikken. 

Foto:VisitVejen

Til legebørn og videbegærlige voksne
Museumsbutikken på herregården Sønderskov har unikke souvenirs og spændende gaveidéer. På hylderne finder du blandt andet historisk legetøj, brugsgenstande, lertøj og bøger. På Sønderskov finder du også originale museumssmykker - nogle med lokal forankring. Kommer du til Jul på Sønderskov, kan der også købes spændende gaver hos de deltagende udstillere. Du kan også købe Museet Sønderskovs snapse og søde sager.

Håndholdt kunst
Vejen Kunstmuseum er der en museumsbutik, der rummer bøger og plakater relateret til museets udstillinger lige nu og tidligere særudstillinger. Du finder også en keramik kunsthåndværk, håndfoldede æsker og merchandise fra kunstmuseet. Og så er der jo også muleposerne og andre unika, som kan være gode gaveideer.

Håndlavede ideer
I museumsboden på Hygum Hjemstavsgård finder du solide hjemmestrikkede sokker til den kuldskære, hjemmestrikkede karklude til den miljøbevidste og nogle rigtig fine træfugle til modtageren, der sætter pris på godt, lokalt håndværk. Hjemstavnsgården har vinterlukket, men kan kontaktes for nærmere aftale. 

Juleting til julegaver
Hos Brødrene Lillelund, der har Julemuseet ved Brørup og i år udstiller rekvisitter og kostymer fra The Julekalender, kan du også finde mange juleting til gaver, dekoration og hygge samt en række håndlavede gaver. Det er også her du kan købe mandelgaven, som du ikke selv ved, hvad er. Julebrødrene har nemlig en hel kurv fyldt med indpakkede gaver. De kan også bruges som surprisegaver - hvor giveren også bliver overrasket. Du skal selv hente tingene hos Julemuseet, og så kan du jo samtidig sikre din egen julestemning. 

Jern, sten, stål og keramik
Hos JH Ståldesign i Brændstrup syd for Rødding finder du et righoldigt udvalg af julepynt og juleinspiration i metal. Både i små og store størrelser. 

I Foldingbro kan du finde unika brugskunst af naturmaterialer og metal hos Dansk Natur Design. Her er gaver i alle prisklasser - og figurerne har et helt særligt "glimt i øjet", som kan skabe godt humør langt ind i det nye år. Og det uanset om det er elg eller engel. 

Bæredygtige gave
Er du mere til at finde gaver i genbrug, så tjek vores liste over genbrugsbutikker, som er drevet af velgørenhedsorganisationer. Er du eller den, som du giver gaver til, til bæredygtighed og genbrug af designting, så kan Design Classique i Jels være værd at tjekke ud med et stort udvalg i brugte designergaver - det kunne være i glas, porcelæn og sågar smykker. Det  er der, du også finder keramikæbler fra Jels-keramikeren Lene Kjersting - i flere størrelser og i rød julefarve. Lokalt produceret og solgt - og lavt CO2-forbrug. 

Skal du ha' fat den helt store overraskelse, så giv en gave, der gør modtager til medejer af et historisk monument. Vi ved, at det skaber en vis surprise-effekt. Det er Foreningen Skibelund Krat, som man kan købe lodejerbrev til. Tjek her.  Skal du på den helt store klinge på historie, lokal produktion og værdi, så er der jo Ribebænken, der fremstilles af et jernstøberi i Vejen by. (bestillingsting) 

Andre forslag - bøger og sådan noget.... 
Sådan i ting-og-sager-afdelingen kan vi fra Turistinformationens side byde ind med bøger, som vi har til salg. Alle disse bøger tager udgangspunkt i Vejen-området. Der er bogen "Naturkøkkenet". Det er en kogebog til gastronomisk bålmad. Preben Madsen fra Herregårdskælderen har lavet bogen "Saltning og Røgning" - også en oplagt gaveidé. I coffeetablebook-genren har vi "Naturen til bords" med råvarer og madoplevelser i hele Sydvestjylland. I den mere historiske afdeling har vi få eksemplarer af bogen "Fæstedskatten" om Danmarks største guldskat fra vikingetiden. Bøgerne kan købes ved at kontakte turistinformationen i Rødding, så aftaler vi nærmere om levering. 

Hovborg Kro med julelys

Foto:Hovborg Kro

Andre inspirerende ideer
Har din gavemodtager et kæledyr? Så skal du tage en tur i Kæledyrsshoppen, der ligger i både Vejen og Holsted. Her snacks og beskæftigelse til både hund og kat, kanin og kanariefugl eller til fisken i akvariet. 

Hos Bog og Ide på Rådhustorvet i Vejen finder du områdets største udvalg af bøger, legetøj og kreative materialer. 

Lige rundt om hjørnet af Rådhustorvet finder du Wunderwear - Lady Lingeri - med områdets største udvalg af lingeri, lunt nattøj og strømper. Gode gaveideer i en tid med høje energipriser. 

Byens Bageri Rødding har et fint sortiment af julesmåkager og julespecialiteter. Og vælger du den lette løsning med en gavekurv med julegodter, så er der flere muligheder: Thorkilds Vinhandel i Vejen, Kvickly i Vejen, webbutikken SnorogSnor.dk, som ligger ved Rødding og vinogkokken i Foldingbro, der gør det en del i specielle sprituosa. 

Syltede nissenumser

Foto:VisitVejen

Sådan i afdelingen for oplevelser, så kan du overveje biografbilletter i Rødding Bio. Er du mere til teater, så tjek Troldesalens teaterforestillinger. Du kan købe billetter til enkeltforestillinger eller flere. 

Du kan også tjekke arrangementer på Askov Højskole - her er tit spændende kunstnere på programmet. Det kunne også være højskolens eget arrangement Syng i den Blå.

Juleoplevelser i Vejen-området - juleevents 2022

Her finder du en stribe særlige juleevents i Vejen-området: 

Liste
Kort
Ind under jul - Hygum Hjemstavnsgård
Foto: Visit Vejen Turistinformation

Ind under jul - Hygum Hjemstavnsgård

På Hygum Hjemstavnsgård sættes alle sejl til for at forberede julens komme. Det er her du kan genopleve barndommens dufte, smage og traditioner, og komme i julestemning.

I det historiske køkken kan d...

Læs mere
Julestue på Wellings
Foto: Visit Vejen Turistinformation

Julestue på Wellings

De gamle dages julehygge får lov til at brede sig i lokalerne i to weekender op til jul. Museumsrummene emmer af den gode, gammeldags julehygge, og der er mulighed for at lave sit eget julepynt, juled...

Læs mere
Black Friday i Vejen
Foto: Flemming Simested

Black Friday i Vejen

Vejen for Dig-butikkerne holder Black Friday med kæmpe før-jule-salg. De mange butikker i Vejen by har alle masser af gode tilbud, kø-tilbud, time-tilbud helt fra morgenstunden, så det er med at være ...

Læs mere

Del dine øjeblikke: