VisitVejen
Juletræ fra JH Ståldesign

Julegaveideer

Her er række forslag, som garanteret ikke står på ønskesedlen, og derfor bliver en ægte overraskelse for din modtager. TIng og gavekort kan findes rundt om ved turismevirksomhederne i området. Her er nostalgi blandet med design og godt håndværk. Lad dig inspirere.

Alle oplysningerne på denne side er fra december 2020. 

Første forslag er et gavekort til en oplevelse i lokalområdet. Du kan jo invitere dig selv med til at bruge gavekortet - eller du kan lade det være en overraskelse, at du deltager... 

Et oplagt sted kunne være en af områdets restauranter, som i denne tid rigtig gerne vil have gæster. Du finder her oversigten over restauranter, hvor du kan købe et gavekort til en middag her og områdets gourmetrestauranter her

Det kunne være til en gang vand-wellness i Vejen Idrætscenter. Det kunne også være en tur på Vejen Kunstmuseum. Der er gratis adgang, så du skal selv lave gavekortet (jo, der er gaveforslag i alle prisklasser). Eller til en kanotur på Kongeåen til sommer.  Det er også på Vejen Kunstmuseum, at du finder originale håndlavede ting som muleposer, kunsthåndværk etc. 

En anden måde at få fælles oplevelser på kunne være et årskort til f.eks. Glad Zoo i Lintrup. Det kan købes allerede nu. Sammen kan I glæde jer til at komme til Jels Vikingespil - der kan allerede købes billetter til 2021-forestillingen Krakes Kæmper. Du kan købe billetterne her.

 

Julehjerter fra KageRiget med personlig hilsen

Gaver til slikmunde
Har du en kær med sød tand, som du gerne vil give en helt særlig gave, så få skrevet din personlige hilsen på et af de helt store honninghjerter hos Kagerigets pop up butik. Har din modtager en STOR sød tand, så kan du også ved Kageriget købe konfektstænger i fin tinæske. 

Ideer til den madglade
Er din gavemodtager glad for mad, så kan du overveje en Kongeåkurv med lokalt relaterede fødevarer. Det kunne også være et gavekort til middag i Herregårdskælderen, hvor der anvendes lokalt producerede råvarer, og her kan du også købe gavekort til deltagelse tema-spisninger som Lammefestival, Krondyrfestival eller Smag på Kongeåen. Samtidig har du jo så sikret dig pladser til arrangementet. 

Alt til den søde juletand fra KageRiget i Holsted

Museumsbutikken på Sønderskov har en del legesager af ældre dato – nye og ubrugte altså – men et ganske anderledes udvalg end i legetøjsbutikkerne. På Sønderskov finder du også udvalgte originale museumssmykker - nogle med lokal forankring. Kommer du til Jul på Sønderskov kan der også købes spændende gaver hos de deltagende udstillere. 

Håndlavede ideer
I museumsboden på Hygum Hjemstavsgård finder du solide hjemmestrikkede sokker til den kuldskære, hjemmestrikkede klarklude til den miljøbevidste og nogle rigtig fine træfugle til modtageren, der sætter pris på godt, lokalt håndværk. Hjemstavnsgården har vinterlukket, men kan kontaktes for nærmere aftale. 

Juleting til julegaver
Hos Brødrene Lillelund, der har Julemuseet ved Brørup, kan du også finde mange juleting til gaver, dekoration og hygge. Det er også her du kan købe mandelgaven, som du ikke selv ved, hvad er. Julebrødrene har nemlig en hel kurv fyldt med indpakkede gaver. De kan også bruges som surprisegaver - hvor giveren også bliver overrasket.

Hos JH Ståldesign i Brændstrup syd for Rødding finder du et righoldigt udvalg af julepynt og juleinspiration i metal. Både i små og store størrelser. 

Kulturelle gaver
Vejen Kunstmuseum finder du også en mindre museumsshop, hvor der er rigtig mange særprægede ting i alle prisklasser. Det er også her, at du finder bøger om kunst og kunstnere tilknyttet til området. 

Gaver med stærk kulturhistorie fra området har vi også et par forslag til. Det kunne være Ribebænken eller hvad med et lodejerbrev til Skibelundforeningen? Mere aktuel gave i forhold til Genforeningsjubilæet i 2020 finder du næppe. Det er ikke mange steder, at man kan blive medejer af et nationalt monument!

Sådan i ting-og-sager-afdelingen kan vi fra Turistinformationens side byde ind med bøger, som vi har til salg. Alle disse bøger tager udgangspunkt i Vejen-området. Der er bogen "Naturkøkkenet". Det er en kogebog til gastronomisk bålmad. Preben Madsen fra Herregårdskælderen har lavet bogen "Saltning og Røgning" - også en oplagt gaveidé. I coffeetablebook-genren har vi "Naturen til bords" med råvarer og madoplevelser i hele Sydvestjylland. I den mere historiske afdeling har vi få eksemplarer af bogen "Fæstedskatten" om Danmarks største guldskat fra vikingetiden. Bøgerne kan købes ved at kontakti turistinformationen i Rødding, vi har lukket for fysisk fremmøde, men du kan kontakte os, så aftaler vi nærmere om levering. 

Julevin Hovborg Kro

Til den vinglade modtager har Hovborg Kro samlet 6 julevine i en kasse og lavet et godt tilbud på 695 kr. Kassen skal hentes på Hovborg Kro - og her kan man så tage sig en gåtur i Baldersbæk og få lidt frisk luft og naturro - og en kop varm kaffe på kroen bagefter. 

 

Syltede nissenumser

Andre gaveideer

Er du på jagt efter en stor gave, en historisk gave til en overraskelse så kig her:

Hvis din modtager påskønner natur og smukke billeder, så kan du købe printversionen af et fantastisk billede af Kongeåens snoede forløb hos rejsebloggeren Sarah Green. Link til webshoppen finder du her. 

Sådan i afdelingen for oplevelser, så kan du overveje biografbilletter i Rødding Bio. Er du mere til teater, så tjek Troldesalens teaterforestillinger. Du kan købe billetter til enkeltforestillinger eller 3 forestillinger for 550 kr. Du kan finde en oversigt over en række kulturevents her. 

Du kan også tjekke arrangementer på Askov Højskole - her er tit spændende kunstnere på programmet. Det kunne også være højskolens eget arrangement Syng i den Blå.

Er modtageren eller modtagerne til de mere sportslige oplevelser, så vil en fælles tur til fodboldgolf, skovfodboldgolf eller rigtige golf greens måske være en ide? Er I til indendørs sport, så er der også bowlingbanerne.

Hovborg Kro med julelys

Er din modtager glad for en restaurantoplevelse eller to? Så giv et gavekort til en middag. Mormor-retten Stegt flæsk er et hit på Kongeåkroen i Foldingbro - selvfølgelig med det klassiske tilbehør som hvide kartofler og persillesovs. Hver onsdag er der Spis, hvad du kan (af stegt flæsk), og der koster det 129 kr. pr. kuvert. Husk, at der skal bestilles bord. 

Du kan finde alle restaruranter i området her og til gourmeten kan du kigge her.  

Er din modtager mere til brunch, kaffe og kage, så tjek cafélisten her. 

Leder du efter julestemningen - så kig her...... 

frisktbagte klejner på Jul på Sønderskov